i

Dve decenije, ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Master Physical posvećena je pružanju stručne rehabilitacije kroz fizikalnu terapiju, kineziterapiju, kiropraktiku, masažu i mnoge druge terapije i programe.

Pratite Nas:
  /  Vežbe   /  Vežbe za mišiće trupa
i

Vežbe za mišiće trupa

Nekoliko jednostavnih vežbi za jačanje mišića trupa. Vežbe vam predstavlja Nemanja Jeremić, FMS trener centra za fizikalnu terapiju, rehabilitaciju i fitnes “Master Physical”.

Vezba na podlakticama

01

Početni položaj upor na podlakticama, opružiti jednu pa drugu ruku u zglobu lakta i doći u poziciju upora na šakama. Vratiti se u početni položaj i ponoviti vežbu.

i
i

Vežba sa tegom

02

Početni položaj upor na podlaktici na boku, teg u suprotnoj ruci. Savijati i opružati ruku sa tegom, vodeći računa da telo ostane u početnom položaju.

i
i

Vežba sa loptom

03

Početni položaj klečeći na oba kolena, ruke na lopti ispred tela. Gurati (kotrljati) loptu napred, vodeći računa da telo bude ravno od ramena do kolena, a zatim se vratiti u početni položaj.

i
i

Vežba na šakama

04

Početni položaj upor na šakama, naizmenično približvati jedno pa drugo koleno ka grudima, vodeći računa da kičma ostane u neutralnom položaju.

i
i
DODAJTE KOMENTAR