i

Dve decenije, ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Master Physical posvećena je pružanju stručne rehabilitacije kroz fizikalnu terapiju, kineziterapiju, kiropraktiku, masažu i mnoge druge terapije i programe.

Pratite Nas:
Image Alt

Presoterapija

Presomasaža (presoterapija) je mehanička limfna drenaža. Koristi se za ubrzavanje i aktivaciju limfne i venske cirkulacije. Spada u grupu medicinsko-kozmetičkih procedura, a efekti su višestruki.

Efekti presomasaže:

MEDICINSKI

hronični edem

eliminacija viška vode i toksina

prevencija kao i lečenje opstrukcije limfnih sudova posle preloma i operacije

poboljšanje venske cirkulacije, kod problema proširenih vena i kapilara

prevencija proširenih vena (kod osoba sa genetskom predispozicijom kao i kod osoba čiji posao zahteva dugo stajanje ili sedenje)

olakšavanje tegoba kod osoba sa diabetesnom angiopatiom

olakšavanje tegoba kod osoba sa Gihtom

oksigenaacija tkiva

KOZMETIČKI

redukcija i prevencija celulita

detoksikacija organizma

otklanjanje tegoba kod umornih, natečenih, teških nogu

preoblikovanje tela i smanjenje obima

olakšava gubitak kilograma

poboljšava elastičnosti kože i vezivnog tkiva

povećava uspešnost drugih procedura (anticelulit masaža, Lpg tretman, Shock wave…)

ublažava stres i napetost

relaksacija mišića

ZNAČAJ LIMFE

Limfa je bezbojna tečnost koja se nalazi u prostoru između tkiva. Ona kruži celim telom,  donosi svakoj ćeliji kiseonik, ali isto tako sa sobom odnosi otpadne materije. Takođe je i glavni trensportni put belih krvnih zrnaca koji su odgovorni za borbu protiv raznih infekcija i bolesti. Prečišćavanje limfe od bakterija, virusa i toksina se vrši u limfnim čvorovima.

Iz gore navedeneg zaključujemo da je limfa odgovorna za naš imunološki sistem. Problemi u limfnom sistemu, usporena i smanjena cirkulacija limfe dovode do nagomilavanja toksina u organizmu, smanjenu količinu kiseonika i hranjivih materija u ćelijama, što dalje negativno deluje na funkcionisanje i stanje ćelija, tkiva i organizma u celini. Pa zaključujemo –  dobar protok limfe doprinosi dobrom zdravlju.

Zbog toga cilj limfne drenaže i jeste normalizovanje kretanja telesnih tečnosti, bilo da su one postale blokirane iz nekog od mnogobrojnih zdrastvenih razloga, ili kao posledica neadekvatnog načina života, stresa, bez dovoljno kretanja, sa nepravilnom i neredovnom ishranom.

Zakažite Vaš termin već danas!