i

Dve decenije, ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Master Physical posvećena je pružanju stručne rehabilitacije kroz fizikalnu terapiju, kineziterapiju, kiropraktiku, masažu i mnoge druge terapije i programe.

Pratite Nas:
Image Alt

Kiropraktika

Kiropraktika je manipulativna metoda kojom se zglobne površine vraćaju u pravilan fiziološki položaj.

Nepravilan položaj zgloba uzrokuje brojne tegobe koje se mogu otkloniti primenom kiropraktike: bolovi u vratu (,,ukočen vrat”), zujanje u ušima, glavobolja, mučnina, bolovi u lumbalnom delu, lumboishijalgija („išijas“), kod bolova koji se prostiru duž noge, bolovi i ograničena pokretljivost ramenog pojasa, lakta, tegobe u ručnom zglobu, trnjenje šake i prstiju, problemi između lopatica, razne neuralgije, problemi u skočnom zglobu, kolenu, problemi sa meniskusom, kod skolioza, kifoza i dr. Ove smetnje mogu nastati kao posledica različitih trauma ili nekontrolisanog trzajnog pokreta kao i u drugim situacijama, usled dugotrajnog sedenja, neaktivnosti, prenaprezanja…

Zadatak kiropraktičara je da otkrije ovakve smetnje, analizira uzrok i da ih otkloni. Tretman se sastoji od specifičnih, blagih i bezbolnih manipulacija i mobilizacija tretiranog zgloba. Na taj način se ponovo uspostavlja normalna pokretljivost zgloba, dovodeći zglobne površine u fiziološki položaj, a normalizuje se funkcija nervnog sistema što dovodi do releksacije mišića.

Zakažite Vaš termin već danas!