i

Dve decenije, ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Master Physical posvećena je pružanju stručne rehabilitacije kroz fizikalnu terapiju, kineziterapiju, kiropraktiku, masažu i mnoge druge terapije i programe.

Pratite Nas:
i

Masaža

Masaža je jedna od najstarijih metoda lečenja, smatra se da se koristi već 5000 godina. Primenjuje u terapijske svrhe, kod lečenja akutnih i hroničnih bolova u mišićima i zglobovima. Značajna je za detoksikaciju organizma, odnosno izbacivanje štetnih materija i viška vode iz organizma kao i za ublažavanje i otklanjanje simptoma hroničnog zamora, stresa, depresije i poremećaja anksioznosti. Glavni cilj masaže je poboljšanje opšteg psihičkog i fizičkog stanja.

RELAX MASAŽA

Ova tehnika koristi se za opuštanje celog tela, poboljšava cirkulaciju, opušta mišiće, podiže raspoloženje, poboljšava koncentraciju, ubrzava metabolizam, pomaže detoksikcaju i smanjuje napetost.

Sportska masaža

Dinamična, zahtevna, brza, masaža celog tela ili određenih delova. Uglavnom se izvodi na sportistima koji su izloženi teškom fizičkom naporu. Cilj je smanjenje mišićne napetosti nastale kao posledica premora I postizanje duboke fizičke i psihičke opuštenosti.

Terapeutska masaža

Terapeutskom masažom ciljano se rešavaju problemi svakog pacijenta ponaosob. U skladu sa kliničkom slikom, vrši se odabir najadekvatnije tehnike kojom se tretira pacijent u okviru rehabilitacionog procesa. Preporučuje se hronično napetim osobama koje imaju bol u ramenima, stezanje u donjem delu leđa ili ukočen vrat. Izuzetno je korisna kod pacijenata sa stalno prisutnim bolom u mišićima, onima koji se bave fizičkim aktivnostima ili profesionalnim sportom, a koristi se i kao deo oprovka nakon određenih fizičkih povreda kao što su uganuća, iščašenja ili u postoperativnom toku.

Masaža trudnica

Pomaže budućim majkama da unaprede svoje zdravlje, olakšaju uobičajne tegobe (otoci, bol u leđima i vratu, težina u nogama, sindrom nemirnih nogu, nesanica, mišićna napetost i td). Ova masaža je značajna i za bebu, jer poboljšava cirkulaciju, opušta i daje osećaj spokoja.

Refleksna masaža

Koristi se pritisak prstima na refleksna područja koja se nalaze na stopalima, dlanovima i glavi. Tretmanom refleksoterapije uklanjaju se energetski disbalansi i postiže celokupna revitalizacija organizma.

Limfna drenaža

Podstiče uklanjanje štetnih materija iz međućelijskih prostora, poboljšava mikrocirkulaciju i stimuliše metabolizam, vrši detoksikaciju. Najčešće se primenjuje kod problema sa venama, sa otokom, u postoperativnom oporavku pacijenata, radi bolje regulacije tečnosti, gasova i toksina na ćelijskom nivou, radi održavanja prohodnosti nerava. Pokazala se kao efikasno sredstvo u borbi protiv celulita pa se koristi kao deo anticelulit tretmana.

Anticelulit masaža

Efikasno sredstvo u borbi protiv celulita. Tokom anticelulit masaže primenjuju se i pokreti limfne drenaže za poboljšanje cirkulacije limfnog sistema. Da bi se postigli trajni efekti, a celulit ublažio ili potpuno nestao, preporuka je da se ova vrsta masaže kombinuje sa Lpg tretmanom, Shochwave terapijom (AWG talasima) ili aparatom za presoterapiju.

Zakažite Vaš termin već danas!