i

Dve decenije, ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Master Physical posvećena je pružanju stručne rehabilitacije kroz fizikalnu terapiju, kineziterapiju, kiropraktiku, masažu i mnoge druge terapije i programe.

Pratite Nas:
Image Alt

Terapeutska masaža

Masaža je jedna od najstarijih metoda lečenja, smatra se da se koristi već 5000 godina. Primenjuje u terapijske svrhe, kod lečenja akutnih i hroničnih bolova u mišićima i zglobovima. Značajna je za detoksikaciju organizma, odnosno izbacivanje štetnih materija i viška vode iz organizma kao i za ublažavanje i otklanjanje simptoma hroničnog zamora, stresa, depresije i poremećaja anksioznosti. Glavni cilj masaže je poboljšanje opšteg psihičkog i fizičkog stanja.

Terapeutska masaža

Terapeutskom masažom ciljano se rešavaju problemi svakog pacijenta ponaosob. U skladu sa kliničkom slikom, vrši se odabir najadekvatnije tehnike kojom se tretira pacijent u okviru rehabilitacionog procesa. Preporučuje se hronično napetim osobama koje imaju bol u ramenima, stezanje u donjem delu leđa ili ukočen vrat. Izuzetno je korisna kod pacijenata sa stalno prisutnim bolom u mišićima, onima koji se bave fizičkim aktivnostima ili profesionalnim sportom, a koristi se i kao deo oprovka nakon određenih fizičkih povreda kao što su uganuća, iščašenja ili u postoperativnom toku.

Zakažite Vaš termin već danas!