i

Dve decenije, ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Master Physical posvećena je pružanju stručne rehabilitacije kroz fizikalnu terapiju, kineziterapiju, kiropraktiku, masažu i mnoge druge terapije i programe.

Pratite Nas:
Image Alt

Vežbe za odrasle (Kineziterapija)

Terapiju zasnivamo na individualnom pristupu svakom pacijentu, u odnosu na dijagnozu, kliničku sliku, želje i potrebe pojedinca, kako bi se obezbedio najbolji terapijski ishod.

Vežbe (kineziterapija) kod odraslih se primenjuju u:

Rehabilitaciji:

  • Ortopedskih problema (iščašenja, uganuća zglobova, problemi sa meniskusom, prelomi, pre- i  post-operativna rehabilitacija, sportske povrede…) s ciljem da se ojača oslabljena muskulatura, poveća amplituda pokreta, smanji bol, vrati normalan hod, preveniraju kontrakture.
  • Neuroloških problema (povrede mozga, kičmene moždine, stanja nakon moždanog udara, oštećenja perifernih nerava, polineuropatije i sl.), primenom PNF tehnike, Bobath metode i Vojta metode.
  • Reumatoloških problema (degenerativni i vanzglobni reumatizam, artroze kuka i kolena, periartritishumeroscapularis, cervikalni i lumbalni sindrom), sa ciljem da se smanji bol, očuva i poboljša funkcija kičmenog stuba, zglobova i snaga mišića.

Prevenciji

  • Za sve one čiji je radni dan sve duži,  a savremen način života  podrazumeva dugo i nepravilno sedenje (u kancelariji, ispred kompjutera, televizora…). Redovna fizička aktivnost doprinosi boljem zdravlju kostiju i mišića, održavanju gipkosti tela, prevenciju osteoporoze i hroničnih problema u vratnoj i lumbalnoj regiji, a poboljšava se i psihofizičko, socijalno i duhovno stanje.

Zakažite Vaš termin već danas!