i

Dve decenije, ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Master Physical posvećena je pružanju stručne rehabilitacije kroz fizikalnu terapiju, kineziterapiju, kiropraktiku, masažu i mnoge druge terapije i programe.

Pratite Nas:
Image Alt

Kineziterapija (vežbe)

Kineziterapija (vežbe) je oblast fizikalne medicine koja se bavi primenom pokreta u svrhe lečenja, a u cilju uspostavljanja optimalnog funkcionisanja delova i organizma u celini.

Pokret po svom dejstvu može da zameni bilo koja lekovita sredstva, ali sva lekovita sredstva sveta ne mogu da zamene dejstvo pokreta.” – J. Tiso.

Zato se i kaže da je kineziterapija “kraljica” fizikalne medicine i rehabilitacije jer organizmu “udahnjuje život”, ma koliko da je iscrpljen bolešću.

Za sprovođenje vežbi i uspešnost u terapiji potreban je nadzor i stručna pomoć višeg fizioterapeuta.

U Centru “Master Physical” kineziterapija (vežbe) se sprovodi individualno, u zavisnosti od opšteg stanja organizma (kardiovaskularni sistem, respiratorni sistem, nervni sistem, psihička spremnost i motivacija, zanimanje pacijenta, da li se nekada bavio sportom…).

Kineziterapiju možemo kombinovati sa mnogim drugim fizikalnim procedurama u cilju dobijanja najboljih rezultata u što kraćem roku.

Efekti kineziterapije su:

povećanje obima pokretljivosti u zglobovima

povećanje mišićne snage i elastičnosti

poboljšanje kordinacije i ravnoteže

korekcija položaja tela i deformiteta

smanjenje bola

poboljšanje funkcije disajnih organa, nervnog sistema i organa za varenje

stvaranje pravilne šeme pokreta i motoričke aktivnosti

U okviru kineziterapije izdvajamo rad sa odraslima, rad sa sportistima, rad sa decom i rad sa bebama.

Zakažite Vaš termin već danas!