i

Dve decenije, ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Master Physical posvećena je pružanju stručne rehabilitacije kroz fizikalnu terapiju, kineziterapiju, kiropraktiku, masažu i mnoge druge terapije i programe.

Pratite Nas:
Image Alt

Rad sa sportistima

Ukoliko bazični obrasci pokreta koji podrazumevaju optimalnu mobilnost (slobodu pokreta) i stabilnost (motornu kontrolu) nisu na zadovoljavajućem nivou, onda ni rad na fizičkoj pripremi i specifičnim veštinama u najboljem slučaju neće dati željene rezultate, dok u najgorem scenariju može dovesti do povreda sportista.

Kada detalji odlučuju o pobedi i porazu, osvojenim medaljama, titulama, neminovno je da u toku utakmice, borbe ili treninga sportista izgubi koncentraciju, što u velikom broju slučajeva dovodi takođe do povrede.

Kineziterapija kod sportista se primenjuje kroz primenu najrazličitijih svetski priznatih metoda i   tehnika (PNF, Meitland, Mulligan, McKenzie, Kinesiotaping…), da bi se postigla normalna  pokretljivosti zgloba, povećala snaga i elastičnost mišića, poboljšala koordinacija, ravnoteža i balans, povećala izdržljivosti, brzina i kondicija.

U zavisnosti od povrede, a u što boljem i bržem rešavanju problema, tretman se može kombinovati radom na različitim spravama, ili korišćenjem najsavremenijih aparata za mišićnu elektrostimulaciju.

Zakažite Vaš termin već danas!