i

Dve decenije, ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Master Physical posvećena je pružanju stručne rehabilitacije kroz fizikalnu terapiju, kineziterapiju, kiropraktiku, masažu i mnoge druge terapije i programe.

Pratite Nas:
Image Alt

Vežbe za bebe

Vežbe za hipertonus, vežbe za hipotonus, vežbe za tortikolis, rad sa bebom  i stimulacija motoričkih sposobnosti  se odvija na više različitih načina, kombinacijom nekoliko različitih metoda i tehnika u rehabilitaciji.

U osnovne potrebe bebe ne spadaju samo hrana, higijena i ljubav, već i potreba za kretanjem. Motoričke sposobnosti bebe (držanje glave, okretanje, hvatanje, prelazak u sedeći…) se uspostavljaju po tačno određenom redosledu i baba ih vremenom uči, savladava i usvaja.

Međutim, određenom broju beba je potrebna pomoć.

Takva beba će po određenom redosledu usvajati motoričke obrasce, ali ne i po vremenu njihovog javljanja. Razlozi za to mogu biti višestruki, prevremeno rođenje, pojava hipertonusa, hipotonusa, tortikolis, mentalni i socijalni razvoj, smanjeno angažovanje roditelja u smislu stimulacije bebe na kretanje…

Za uspešno rešavanje problema veoma je bitna obuka roditelja od samog početka tretmana, kako će vežbati, ali i kako se baviti bebom (nošenje, hranjenje, držanje, igranje, ali i savet da mu stvore adekvatne uslove koji će na najbolji način stimulisati bebin psihomotorni razvoj).

Kako dete tokom rasta podleže promenama, tako se i tretman menja i prilagođava.

Zato je veoma važna konstantna korekcija i vežba deteta, kao i saradnja fizioterapeut-roditelj.

Zakažite Vaš termin već danas!