i

Dve decenije, ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Master Physical posvećena je pružanju stručne rehabilitacije kroz fizikalnu terapiju, kineziterapiju, kiropraktiku, masažu i mnoge druge terapije i programe.

Pratite Nas:
i

Master Physical

Da li znate da kod dece u 90% slučajeva čak i mali deformiteti (kičma, stopala..), koji se zanemaruju i nepravilno leče dovode do trajnih posledica?

Na osnovu istraživanja iz 2010. god. svako drugo dete ima jedan, a svako četvrto dva ili više deformiteta. Najviše je onih sa problemima stopala, a odmah su zatim problemi kičmenog stuba, kolena i grudnog koša.

Za uspešno lečenje najvažnije je njihovo rano otkrivanje. Ukoliko se na vreme ne reaguje i odlaže korektivni rad, loše držanje tela vremenom može da izazove strukturne ili statičke deformitete koje je teže korigovati određenim vežbama i umanjuje mogućnost potpunog rešavanja problema.

 

Nema jednostavnog i lakog rešenja da se spreči pojava i progresija deformiteta, to je dugotrajan proces koji zahteva veliko angažovanje kako fizoterapeuta tako i deteta i njegovih roditelja. Pored ranog otkrivanja problema, veoma je važan dobro odabran i u potpunosti primenljiv program vežbi koji daje mogućnost da se deformitet  koriguje i zaustavi u potpunosti.

Kako dete raste problemi postaju izraženiji, a udruženi sa spoljašnjim faktorima i modernim  načinom života bolniji i ozbiljniji, pa se u kasnijim godinama često završe i hirurškom intervencijom (skolioza, diskus hernija, čukljevi…).

DODAJTE KOMENTAR