i

Dve decenije, ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Master Physical posvećena je pružanju stručne rehabilitacije kroz fizikalnu terapiju, kineziterapiju, kiropraktiku, masažu i mnoge druge terapije i programe.

Pratite Nas:
i

Master Physical

Da li za decu do 10 godina postoji sport koji će uticati na njihov pravilan razvoj i to kroz zabavu, fizičku aktivnost i korekciju?

Ne utiče svaka fizička aktivnost povoljno na rast i razvoj deteta. Trenutna praksa pokazuje da su standardne, klasične vežbe monotone, nezanimljive i da deca vrlo brzo gube motivaciju i želju za daljim radom.

Ovo pitanje nas je podstaklo da napravimo jedinstveni program vežbanja  u Centru MASTER MINI zasnovan na medicinskom znanju i decenijskom  iskustvu u radu sa decom.
Novi pristup obuhvata vežbe po meri deteta. Vežbe se prilagođavaju potrebama deteta, a ne dete vežbama.
Svakom detetu se individualno pristupa, kroz pregled, merenja, određivanje funkcionalnog statusa, a potom se dete raspoređuje u određenu grupu u okviru koje se radi unapred osmišljen program.
Svako dete je pod stručnim nadzorom našeg tima, koji prati njegov rad, zalaganje, motivaciju, napredovanje i vrši preventivne i kontrolne preglede.
Program je osmišljen da se dete kroz igru, zabavu i smeh pravilno razvija.

Dnevni program obuhvata četiri celine sa različitim zadacima i preprekama koje dete mora da obavi  i savlada na zabavan način, ne razmišljajući da pri tom vežba i angažuje muskulaturu za pravilan razvoj  i oblikovanje svog  tela.
Takmičarske igre su prava motivacija da dete nekada pruži i više od svojih mogućnosti kako bi ispunilo date ciljeve.
A tu su i različite motoričke igre ne samo za fizičko već i za psihičko sazrevanje Vašeg deteta.
U određenim terminima se rade elementi pojedinačnih sportova (gimnastike, atletike, košarke, odbojke…) tako da će svaki roditelj imati evidenciju ali i preporuku stručnih lica o svom detetu, o njegovim afinitetima, sposobnostima i veštinama  za dalje bavljenje sportom.
Program MASTER MINI je savršena kombinacija prevencije, korekcije, zabave i sporta kroz igru kao glavnog pokretača  motoričkog i psihičkog sazrevanja deteta, sa mnogostrukim efektima po zdravlje i pravilan rast i razvoj deteta.

Nadamo se da ćete nam ukazati poverenje i prepustiti dete da se brinemo o njegovom pravilnom telesnom razvoju, kao što su to uradili i naši najistaknutiji i najtrofejniji sportisti.

DODAJTE KOMENTAR