i

Dve decenije, ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Master Physical posvećena je pružanju stručne rehabilitacije kroz fizikalnu terapiju, kineziterapiju, kiropraktiku, masažu i mnoge druge terapije i programe.

Pratite Nas:
i

Master Physical

Značaj sportske masaže

Sportska masaža, kada se izvodi pravilno i stručno,  veoma je efikasna metoda kojom se smanjuje mišićna tenzija i vraća ravnoteža muskuloskeletnog sistema pojedinca. Kada se primenjuje redovno, sportska masaža može smanjiti rizik od povreda koje nastaju kao posledica premora mišića, ligamenta, tetiva, zglobova.

Većina zamora mišića prolazi nezapaženo od strane samog sportiste sve dok ne dođe do nekog ozbiljnijeg problema ili povrede. Upravo iz tog razloga, dobro obučen i vešt terapeut- maser može da otkrije, pod prstima, nivo opterećenja koji trpi određeni mišić, i primenom adekvatne masažne tehnike, pomogne sportisti da očuva svoje fizičko zdravlje.

Uz pomoć sportske masaže ubrzava se oporavak organizma nakon treninga, zagrevaju se i omekšavaju tkiva, poravnavaju se mišićna vlakna, poboljšava se cirkulacija i detoksikacija mišića. Sportska masaža održava mišiće zdravima, gipkima, manje podložnim povredama, povećava opseg kretanja, snagu mišića, ubrzava proces jačanja, poboljšava protok krvi i čini spremnijim na nove i bolje rezultate u sportskim aktivnostima ali i u životnim izazovima.

Za više informacija o sportskoj masaži i drugim vrstama masaže u okviru ordinacije Master Physical pogledajte ovde

DODAJTE KOMENTAR