Master Physical | Profesionalna masaža | zakažite odmah - 011 78 56 405
Master physical vam pruža mogućnost izbora između više tehnika masaže; sportske, relaks, hidro, anticelulit, terapeutske, masaže dubokog tkiva, limfne drenaže, kriomasaže, shockwave antistres terapije i drugih tehnika
masaža, hidromasaža, kriomsaža, sportska masaža, limfna drenaža, rehabilitacija, fizikalna medicina, vežbe za leđa, bol u leđima
4765
single,single-post,postid-4765,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,

Masaža

masaza

Masaža

Masaža je jedna od najstarijih metoda lečenja, smatra se da se koristi već 5000 godina. Glavni cilj masaže je poboljšanje opšteg psihičkog i fizičkog stanja.

 

Masaža se primenjuje u terapijske svrhe, kod lečenja akutnih i hroničnih bolova u mišićima i zglobovima. Profesinalna masaža takođe je značajna za detoksikaciju organizma, odnosno izbacivanje štetnih materija iz organizma kao i za ublažavanje i otklanjanje simptoma hroničnog zamora, stresa, depresije i poremećaja anksioznosti.

VRSTE MASAŽA:

Relax masaža

Ova tehnika koristi se za opuštanje celog tela, poboljšava cirkulaciju, opušta mišiće, podiže raspoloženje, poboljšava koncentraciju, ubrzava metabolizam, pomaže detoksikcaju i smanjuje napetost.

 

Terapeutska masaža

Terapeutskom masažom ciljano se rešavaju problemi svakog pacijenta ponaosob. U skladu sa kliničkom slikom pacijenta, vrši se odabir najadekvatnije tehnike kojom se tretira pacijent u okviru rehabilitacionog procesa. Ova vrsta masaže najčešće se primenje u procesu rehabilitacije nakon povreda kao što su uganuća, iščašenja, prelom i u postoperativnom toku.

 

Masaža dubokog tkiva (deep tissue massage)

Duboka relaksaciona masaža pomaže u otklanjanju jakih napetosti u mišićima, tetivama ili fasciji. Ovom tehnikom masaže fizioterapeut fokus stavlja na tretiranja mišića koji se nalaze ispod drugih mišića.

 

Preporučuje se pacijantima sa stalno prisutnim bolom u mišićima, onima koji se bave teškim fizičkim aktivnostima ili profesionalnim sportom, i kao deo oprovka nakon određenih fizičkih povreda. Izuzetno je korisna kod hronično napetih osoba koje imaju bol u ramenima, stezanje u donjem delu leđa i ukočen vrat. Masaža dubokog tkiva bazira se na tretiranju mišića u dubljim slojevima, vezivnog tkiva i fascije.  Pokreti koje fizioterapeut prilikom ove masaže izvodi su sporiji i dublje koncentrisani u oblastima bola i napetosti. Takođe se koristi u razbijanju fibroza, kako bi se određenom delu tela vratila normalna pokretljivost i ublažio bol.

 

Sportska masaža

Sportska masaža je dinamična, zahtevna, brza, masaža celog ili određenih delova tela. Uglavnom se izvodi na profesionalnim sportistima koji su izloženi teškom fizičkom naporu. Fizioterapeuti i maseri ordinacije su iskusni i obučeni da primene ove tehnike masiranja kako bi se smanjila mišićna napetost nastala kao posledica premora i da bi se postigla duboka telesna i psihička opuštenost.

 

Trigger point masaža

Miofascijalne triger tačke predstavljaju čvoriće u mišićnom tkivu posebno osetljive na bol. Među uzrocima nastanka triger tačaka mogu biti zamor, stres, fizičko naprezanje, upale, blaže i ozbiljnije povrede.

Fizioterapeuti triger tačke dovode u vezu sa bolnim stanjima kao što su: bol u ramenu, lumbosakralni bol, bol u karlici, tenzione glavobolje, migrena, cervikalni sindrom, sindrom karpalnog tunela, epikondijalgija.

Fizioterapeuti ordinacije Master Physical primenjuju masažu tipa ishemične kompresije, u kombinaciji sa masažom dubokih tkiva i relaksacionom masažom. Stimulacijom triger tačke izaziva se preneseni bol, koji može trajati od nekoliko sekundi do nekoliko dana. Trajanje, intenzitet i širina prostiranja bola srazmerni su iritabilnosti triger tačke. Kroz individualni rad sa pacijentom, fizioterapeut će za najbolje rezultate lečenja u terapiju uvrstiti i vežbe, laser i TENS struje, masažu ultrazvukom, hidromasažu.

 

Limfna drenaža

Limfna drenaža je masažna tehnika za poboljšanje cirkulacije limfnog sistema. Tehnika limfne drenaže, takođe, podstiče uklanjanje štetnih materija iz međućelijskih prostora i detoksikaciju, poboljšava mikrocirkulaciju i stimuliše metabolizam. Fizioterapeut masažu izvodi laganim pokretima ka srcu, po meridijanima, a pokret se raspoređuje po segmentima. Fizioterapeuti i maseri u ordinaciji limfnu drenažu najčeše primenjuju kod pacijenata koji imaju probleme sa venama, probleme sa otokom, u postoperativnom oporavku pacijenata, radi bolje regulacije tečnosti, gasova i toksina na ćelijskom nivou, radi održavanja prohodnosti nerava. Kako se limfna drenaža pokazala kao efikasno sredstvo u borbi protiv celulita, fizioterapeuti i maseri u ordinaciji Master Physical koriste je kao deo i anticelulit tretmana.

 

Fascijalna terapija i pulsologija

Fascijalna terapija i pulsologija predstavljaju inovatinu tehniku masaže i tretiranja povreda, koja se od skoro izučava kao zasebna disciplina u okviru studija fizikalne terapije u Evropi i svetu. U ordinaciji Master Physical fascijalna terapija i pulsologija koriste se kod atrofije mišića, lezije nerava, neuralgičnog bola, mišićnih spazama, u postoperativnom stanju, kod pada stopala nakon duge imobilizacije. Terapijom se tretira fascija, ovojnica mišića. Blaga masaža koja nije bolna, služi da se lagano istežu delovi mišića. Fizioterapeut primenjuje blag pritisak da bi izazvao nadražaj i pulsiranje tkiva. Tretmanom fascijalne terapije i pulsologije poboljšava se periferna cirkalucija i prokrvljenost mišića, održava mišićni tonus, i poboljšava rad limfnih kanala.

 

Hidromasaža ili podvodna masaža

Hidromasaža predstavlja kombinaciju mehanoterapije, termoterapije i hidroterapije. Obavlja se u specijalnoj kadi za hidromasažu, a temperatura vode je od 38 do 42 stepena. Podstiče cirkulaciju, metabolizam, smanjuje spazam musculature, smanjuje otok, podstiče detoksikaciju.

 

Kriomasaža – masaža ledom

Kriomasaža predstavlja tehniku masaže u kojoj se fizioterapeut koristi ledom ili hemijskom kriooblogom.

Kriomasaža se izvodi na segmentu tela, a tretman može trajati od 3 do 15 minuta. Najčešće se primenjuje radi ubrzavanja oporavka od povreda kao što su distorzija i kontuzija, ili radi intenzivnog oporavka profesionalnih sportista u procesu treninga i takmičenja. Fizioterapeuti iz ordinacije Master Physical, kroz individualni rad sa pacijentom, uz tehniku kriomasaže u postupku lečenja primenjuju I druge vrste masaže, razne oblike fizikalne medicine i vežbe za jačanje i istezanje mišića.

 

Masaža lica i vrata

Masaža lica i vrata, pored kozmetičke primene, pronalazi širu primenu u fizikalnoj medicini. Estetski, masaža lica i vrata opušta mišiće i podstiče metaboličke i regerenativne procese, što čini da lice deluje osveženo i podmlađeno. Fizioterapeuti i maseri ordinacije Master Physical tehniku masaže lica i vrata primenjuju i kod simptoma glavobolja, migrena, bola u sinusima, za oslobađanje napetosti i akumuliranog stresa i kod neuroloških problema, kao što je facijalis. U individualnom radu sa pacijentom, maser u sklopu masaže lica i vrata ponekad primenjuje i tehnike akupresure. Tretman traje oko pola sata.

 

Anticelulit masaža

Anticelulit masaža pokazala se kao efikasno sredstvo u borbi protiv celulita. Fizioterapeuti i maseri naše ordinacije u anticelulit masaži primenjuju i tehnike limfne drenaže za poboljšanje cirkulacije limfnog sistema.

Anticelulit masaže podstiče uklanjanje štetnih materija iz međućelijskih prostora, poboljšava mikrocirkulaciju i stimuliše metabolizam. Da bi se postigli trajni efekti, a celulit ublažio ili potpuno nestao, fizioterapeut i maser kombinuju ovu vrstu masaže sa hidromasažom, ultrazvučnom masažom i Shochwave terapijom.

 

Refleksna masaža

U refleksoterapiji koristi se pritisak prstima na refleksna područja koja se nalaze na stopalima, dlanovima i glavi. Tretmanom refleksoterapije uklanjaju se energetski disbalansi i postiže celokupna revitalizacija organizma.

 

Shockwave antistres terapija

Tretman Shockwave aparatom pokazuje izuzetno dobre efekte u oslobađanju od nagomilanog stresa, naročito ukoliko se posledice stresa manifestuju kroz ukočenost i bolove u ramenoj i leđnoj regiji. Tretman Shockwave aparatom traje svega nekoliko minuta, što pogoduje upravo osobama sa brzim životnim ritmom koje su i izloženije stresu. Više informacija o Shockwave aparatu možete pogledati ovde.