Master Physical | Profesionalna masaža | zakažite odmah - 011 78 56 405
Master physical vam pruža mogućnost izbora između više tehnika masaže; sportske, relaks, hidro, anticelulit, terapeutske, masaže dubokog tkiva, limfne drenaže, kriomasaže, shockwave antistres terapije i drugih tehnika
masaža, hidromasaža, kriomsaža, sportska masaža, limfna drenaža, rehabilitacija, fizikalna medicina, vežbe za leđa, bol u leđima
4765
single,single-post,postid-4765,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,

Masaža

masaza

Masaža

Masaža je jedna od najstarijih metoda lečenja, smatra se da se koristi već 5000 godina. Glavni cilj masaže je poboljšanje opšteg psihičkog i fizičkog stanja.

 

Masaža se primenjuje u terapijske svrhe, kod lečenja akutnih i hroničnih bolova u mišićima i zglobovima. Profesinalna masaža takođe je značajna za detoksikaciju organizma, odnosno izbacivanje štetnih materija iz organizma kao i za ublažavanje i otklanjanje simptoma hroničnog zamora, stresa, depresije i poremećaja anksioznosti.

VRSTE MASAŽA:

Relax masaža

Ova tehnika koristi se za opuštanje celog tela, poboljšava cirkulaciju, opušta mišiće, podiže raspoloženje, poboljšava koncentraciju, ubrzava metabolizam, pomaže detoksikcaju i smanjuje napetost.

 

Terapeutska masaža

Terapeutskom masažom ciljano se rešavaju problemi svakog pacijenta ponaosob. U skladu sa kliničkom slikom pacijenta, vrši se odabir najadekvatnije tehnike kojom se tretira pacijent u okviru rehabilitacionog procesa. Ova vrsta masaže najčešće se primenje u procesu rehabilitacije nakon povreda kao što su uganuća, iščašenja, prelom i u postoperativnom toku.

 

Sportska masaža

Sportska masaža je dinamična, zahtevna, brza, masaža celog ili određenih delova tela. Uglavnom se izvodi na profesionalnim sportistima koji su izloženi teškom fizičkom naporu. Fizioterapeuti i maseri ordinacije su iskusni i obučeni da primene ove tehnike masiranja kako bi se smanjila mišićna napetost nastala kao posledica premora i da bi se postigla duboka telesna i psihička opuštenost.

 

Trigger point masaža

Miofascijalne triger tačke predstavljaju čvoriće u mišićnom tkivu posebno osetljive na bol. Među uzrocima nastanka triger tačaka mogu biti zamor, stres, fizičko naprezanje, upale, blaže i ozbiljnije povrede.

Fizioterapeuti triger tačke dovode u vezu sa bolnim stanjima kao što su: bol u ramenu, lumbosakralni bol, bol u karlici, tenzione glavobolje, migrena, cervikalni sindrom, sindrom karpalnog tunela, epikondijalgija.

Fizioterapeuti ordinacije Master Physical primenjuju masažu tipa ishemične kompresije, u kombinaciji sa masažom dubokih tkiva i relaksacionom masažom. Stimulacijom triger tačke izaziva se preneseni bol, koji može trajati od nekoliko sekundi do nekoliko dana. Trajanje, intenzitet i širina prostiranja bola srazmerni su iritabilnosti triger tačke. Kroz individualni rad sa pacijentom, fizioterapeut će za najbolje rezultate lečenja u terapiju uvrstiti i vežbe, laser i TENS struje, masažu ultrazvukom, hidromasažu.

 

Limfna drenaža

Limfna drenaža je masažna tehnika za poboljšanje cirkulacije limfnog sistema. Tehnika limfne drenaže, takođe, podstiče uklanjanje štetnih materija iz međućelijskih prostora i detoksikaciju, poboljšava mikrocirkulaciju i stimuliše metabolizam. Fizioterapeut masažu izvodi laganim pokretima ka srcu, po meridijanima, a pokret se raspoređuje po segmentima. Fizioterapeuti i maseri u ordinaciji limfnu drenažu najčeše primenjuju kod pacijenata koji imaju probleme sa venama, probleme sa otokom, u postoperativnom oporavku pacijenata, radi bolje regulacije tečnosti, gasova i toksina na ćelijskom nivou, radi održavanja prohodnosti nerava. Kako se limfna drenaža pokazala kao efikasno sredstvo u borbi protiv celulita, fizioterapeuti i maseri u ordinaciji Master Physical koriste je kao deo i anticelulit tretmana.

 

Anticelulit masaža

Anticelulit masaža pokazala se kao efikasno sredstvo u borbi protiv celulita. Fizioterapeuti i maseri naše ordinacije u anticelulit masaži primenjuju i tehnike limfne drenaže za poboljšanje cirkulacije limfnog sistema.

Anticelulit masaže podstiče uklanjanje štetnih materija iz međućelijskih prostora, poboljšava mikrocirkulaciju i stimuliše metabolizam. Da bi se postigli trajni efekti, a celulit ublažio ili potpuno nestao, fizioterapeut i maser kombinuju ovu vrstu masaže sa hidromasažom, ultrazvučnom masažom i Shochwave terapijom.